De Verwondering Retreat Friesland

Kijken naar je de door jouw gecreëerde wereld.

De Verwondering is een retreat waarin je jouw overtuigingen en vooroordelen,  over jezelf en de wereld, leert kennen en liefdevol omarmen.

De Verwondering helpt jou een heerlijk leven vol acceptatie, zelf-, en naastenliefde te ervaren.

Verwonder je tijdens deze unieke retreat in Friesland

Je wilt

  • vrij zijn van je overtuigingen door ze te omarmen
  • weten hoe je een prettig leven kun hebben door acceptatie
  • leren hoe je door ademwerk, yoga en meditatie liefde in jezelf vindt

Je pad

In deze  retreat De Verwondering leer je alles om vol en vrij te leven. En dat allemaal door je eigen overtuigingen en vooroordelen te leren kennen en met een glimlach en compassie welkom te heten.

De Verwondering Retreat Friesland

Datum: op aanvraag
Lengte
: 3 dagen
Prijs: op aanvraag
Niveau: alle niveaus

Ontdek Pean-buiten: 12 unieke huisjes aan het water voor een bijzondere vakantie in Friesland. Geniet van rust

De eerste dag

🌟 Aankomst en verbinding

Middag aankomst
🏡 Bij aankomst verdelen we de huisjes. Daarna volgt een introductie van de begeleiders en een overzicht van het weekendprogramma.

Verbinding en reflectie
👁️ We landen samen in een cirkel, spreken wensen uit, en delen onze normen en waarden.

Dieper kennismaken
🤝 In tweetallen verkennen we wat er nu in ons leeft door te inquireren, en schrijven we onze levenslijn op, een voorbereiding op diepgaande persoonlijke inzichten over grote levensgebeurtenissen.

Avondprogramma
🍽️ Geniet van een diner gevolgd door een ontspannende wandeling. We sluiten de avond af met ontspanningsyoga of ademwerk, perfect om de eerste dag rustig af te ronden.

De tweede dag

🌄 Diepe Verbinding en zelfinzicht

Ochtendrituelen
🧘 Begin je dag met meditatie, ademhalingsoefeningen of inspanningsyoga. Geniet daarna van een ontspannen ontbijt met tijd voor jezelf.

Persoonlijke ontwikkeling
💬 Deel je ervaringen over zelfafwijzing en persoonlijke maskers. Ontdek hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je reacties.

Innerlijke kind
👶 Reflecteer op je innerlijke kind en de wensen van je jongere zelf. Onderzoek hoe je kritische stemmen zijn ontstaan en stel je voor hoe je zou leven volgens je belangrijkste waarden.

Middagsessie
🤔 Pas ‘The Work’ van Byron Katie toe om uitdagende gedachten te heroverwegen. Deel en versterk nieuwe, positieve overtuigingen met anderen.

Avondactiviteiten
🔥 Sluit de dag af met affirmaties en een ritueel bij het kampvuur, waar je beperkende overtuigingen symbolisch loslaat. Ontspan met yoga nidra of een rustgevende ademsessie om de dag af te ronden

De derde dag

🌄 Afsluiting en reflectie

Ochtendactiviteiten

  • 🧘‍♂️ Start de dag met meditatie en inspanningsyoga, waardoor je vol energie en focus aan de dag begint.
  • 🍳 Geniet vervolgens van een voedzaam ontbijt om je op te laden voor de afronding van het retreat.

Laatste reflecties

  • 🤔 Terugblik op het thema “niets is wat het lijkt”. Bespreken hoe overtuigingen enkel gedachten zijn die niet altijd waar hoeven te zijn. Een voorproefje van hoe onze identiteit ook slechts een overtuiging kan zijn, als introductie op de volgende cursus.

Afsluitende activiteiten

  • ✍️ Tijd voor een laatste schrijfsessie om persoonlijke inzichten en plannen voor de toekomst vast te leggen.
  • 🔄 Afsluiten af in de cirkel door te reflecteren op hoe je vertrekt: Wat neem je mee? Wat laat je achter?

Vertrek

  • 🥪 Ontvang een lunchpakket voor de reis terug naar huis, een tastbare herinnering aan je tijd bij ons en een voedzame afsluiting van je ervaring.

De Verwondering Retreat Friesland

Je brein is erop ingesteld om de wereld die je ervaart zo snel mogelijk in begrijpelijke hokjes te verdelen. Dat is efficiënt en vaak ook nuttig. De overtuigingen en vooroordelen die je op die manier opbouwt zijn vaak niet juist of compleet.

In de De Verwondering leer je van een afstand kijken naar je de door jouw gecreëerde wereld. Vanuit die ontspannen positie kun je liefdevol en vriendelijk zijn naar hoe je over jezelf denkt.

Omdat sommige van je overtuigingen beperkend kunnen zijn, leer je in deze retreat hoe je ze kunt omzetten in een positieve beweging.

We gebruiken veel yoga, meditatie en ademwerk om samen deze reis te maken.

De begeleiders: Nanet Huitema-Stoelwinder

Sinds Nanet aan het werk is, staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Eerst als deelnemer in vele verschillende programma’s en sinds vijf jaar als coach en trainer met name voor (internationale) bedrijven. Haar missie is om anderen te helpen in hun persoonlijke groei, met het geloof dat het mooiste wat je kunt worden jezelf is. Door haar open houding weet ze in korte tijd een veilige omgeving te creëren.

“Ik ontdek nog steeds mijn eigen overtuigingen. Als ik me daar bewust van ben, weet ik de meest duurzame verandering te creëren, Die verandering die ik graag wil. Makkelijk? Nee, Leuk? Soms. Waardevol? Absoluut! En hoe gaaf om samen met Joan en Christophe onze krachten te bundelen. We kunnen met onze diverse ervaringen en kennis anderen laten groeien”

De begeleiders: Joan Hoekstra

Joan heeft zich verdiept in de magie van yoga en ademwerk en begeleidt 1-1 trajecten, groepslessen en retreats. Ze zal je met haar warme en vriendelijke stem gelijk veilig en welkom laten voelen, ook als het even spannend wordt. Nadat ze tijdens een burn-out geconfronteerd werd met het ontbreken van haar eigen hartenwens kwam ze erachter dat ze volledig in haar hoofd leefde. Ze luisterde naar alle overtuigende stemmetjes waardoor ze vergat hoe wijs het lichaam eigenlijk is en hoeveel het haar wilde vertellen. .

“De adem werd mijn vertaler. De adem bracht me van mijn hoofd naar mijn hart. De adem werd weer mijn bondgenoot waarmee ik liefdevol in de spiegel mocht kijken om vanuit daar de zachtheid en gevoeligheid in mijn systeem weer te mogen omarmen.”

De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

“Nadat ik in de gaten kreeg dat mijn overtuigingen en aannames alleen maar mijn eigen gedachten waren, werd mijn leven ongekend veel lichter. Nu is het mijn tijd en taak om deze inzichten en andere kennis door te geven.”

Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig en hoogwaardig vakantiedorpje met 12 schitterende waterlodges. Zoals dat in een dorpje hoort, zijn er ook een aantal authentieke ruimtes waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een lezing, diner of vergadering.

De combinatie van de luxe lodges en de ligging aan een waterrijk National Park Alde Feanen is uniek. Zowel binnen als buiten de waterlodges ervaar je de rust en ruimte van het leven midden in de natuur. Het agrarisch erfgoed van het vroegere boerenbedrijf waarop Pean-buiten gelegen is, draagt bij aan onze authentieke uitstraling.

Pean-buiten ligt zeer afgelegen en waarborgt daarmee de privacy van haar gasten. Zo voelen ook mensen die normaal in de spotlights staan zich volledig vrij en kan iedereen zich kwetsbaar opstellen.

Ontdek de unieke huisjes van Pean-buiten aan het water in Friesland. Geniet van rust

🛏️ Waar slaap je?

De waterlodges bij Pean-buiten zijn met de grootste zorg en aandacht voor detail ontworpen. Elk element, van de Swiss Sense boxspring bedden tot de zorgvuldig gekozen dekbedden, is gericht op jouw comfort en rust.

Stilte en Privacy

Gelegen in een uitzonderlijk rustige omgeving, biedt Pean-buiten de perfecte ontsnapping uit het dagelijkse leven. Je kunt kiezen voor een privékamer in een driepersoons lodge of de luxe ervaren van een volledige lodge helemaal voor jezelf. 🌿

🥑 Wat eet je?

Onderdeel van een retreat is natuurlijk dat je goed voor jezelf zorgt. Maar onze chef-koks zorgen ook goed voor jou.  Gezond, lekker en gezellig eten hoort daarbij.

Smaakvol en verantwoord eten

Onze chefs koken zeer smaakvolle (vegetarische) maaltijden met streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden. 🍉