Stiltedag in Kerkje Swichum

Stiltedag in Kerkje Swichum

Tijdens deze stiltedag praten we niet met elkaar. Door middel van meditaties, mindfulness en een stiltewandeling, kalmeert de ‘ruis’ in je hoofd waardoor je makkelijker in contact komt met je lichaam en alles wat daar beweegt.

Stiltedag in Kerkje Swichum

Datum: 26 mei 2024 van 09:45 uur tot 16:00 uur
Prijs: 60,- euro inclusief vegetarische lunch

Voor studenten en mensen met een laag inkomen geldt een ander tarief. Neem dan even contact op.

Verbinden

Door het hoge tempo in ons leven vergeten we soms om af te stemmen op onszelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en vergeten om naar onszelf te luisteren.

Tijdens deze stiltedag ervaren hoe het is om je weer te verbinden met je lichaam, al je zintuigen en de natuur. Je verbindt je opnieuw met wat je lichaam opgeslagen heeft, maar waar jij vergeten bent om contact mee te maken.

‘Ruis’ in je hoofd

Tijdens de stiltedag praten we niet met elkaar. Door middel van meditaties, mindfulness en een stiltewandeling, kalmeert de ‘ruis’ in je hoofd waardoor je makkelijker in contact komt met je lichaam en alles wat daar beweegt.

Tussendoor wordt een vegetarische lunch aangeboden en is er alle tijd en ruimte voor jou. Je kunt genieten van het buiten zijn, tekenen, schrijven, uitrusten en de stilte ervaren in en om het kerkje op deze eenvoudige plek.

Vragen en antwoorden

Door de stilte kan er helderheid, inzicht en inspiratie ontstaan en misschien krijg je wel antwoord op een vraag waar je al langer mee rondloopt.

De begeleider: Bertine ten Brinke

Ik ben Bertine ten Brinke; ik ben geboren in 1967 en moeder van vier dochters. Mijn jeugd bracht ik in Friesland door, na de middelbare school vertrok ik naar het Westland om daar de opleiding tot Z-verpleegkundige te gaan doen. Vijftien jaar heb ik daar als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg gewerkt.

Door een persoonlijk verlies ben ik in 2003 een nieuwe richting ingeslagen; ik heb de opleiding tot rouw- en verliestherapeut gevolgd en ben een eigen praktijk gestart.

Sinds een paar jaar ben ik teruggekeerd naar mijn wortels en woon ik weer in Friesland. Hier kom ik thuis: ik ervaar ruimte en stilte, hier kan ik tot de horizon kijken.

Als je me vraagt wat mij typeert, komt bij me op dat ik altijd overal lichtpuntjes zie en dat ik duidelijk aanwezig ben in het hier en nu. Ik ben gek op dieren, de stilte en het buitenleven, ik hou van het theater en lees graag. Het boek dat mij ooit het diepste raakte is De alchemist (Paulo Coelho). Het leidende thema daar is ‘maktub’: het staat geschreven, alles is er al.

Dat sluit naadloos aan bij hoe ik werk: ik kan zijn waar de pijn is. Waar jij bent, daar sluit ik aan. Ik zíe je, met alles wat er (niet meer) is. Alles mag er zijn: je bent al heel.

🏡 Over de locatie Kerkje van Swichum

Het kerkje van Swichum is geschikt voor allerlei activiteiten. Zowel particulieren als bedrijven, instanties en muziekgroepen kunnen er terecht. Er is ruimte voor ongeveer 70 gasten.

Het kerkje staat bekend om z’n prima akoestiek, vele musici en zangers hebben dat al ondervonden.

Zingeving

Onder het thema zingeving valt een breed scala aan onderwerpen. Mensen die in dat kader een presentatie of lezing willen geven in het kerkje zijn van harte welkom om zich te melden.

 

 

🥑 Wat eet je?

Onderdeel van een retreat is natuurlijk dat je goed voor jezelf zorgt. Tussendoor wordt dan ook een vegetarische lunch aangeboden.