Waarom kiezen mensen Yin boven Yang bij het beoefenen van Yoga? – Retreats Friesland

04 Jul 2024
Waarom kiezen mensen Yin boven Yang bij het beoefenen van Yoga? – Retreats Friesland

Waarom kiezen mensen Yin boven Yang bij het beoefenen van Yoga?

In de hectische wereld van vandaag, vinden meer en meer mensen steeds meer rust in Yin Yoga, een subtype van yoga dat sinds de jaren ’80 aan populariteit wint. Deze stijl van yoga, geïnspireerd door krijgskunstexpert Paulie Zinc en verder ontwikkeld door Paul Grilley, vormt een zachtere, meer introspectieve benadering dan zijn ‘Yang’-tegenhangers zoals Ashtanga, Vinyasa en Power Yoga.

In letterlijke zin is Yin Yoga langzamer, subtieler en meer intern gefocust. Dit nauwgezette tempo creëert ruimte voor zelfbewustzijn en helpt zo bij het verlichten van stress, angst en onrust die voortkomen uit onze snelle, ‘yang’ levensstijl.😌

Bij Retreats Friesland, geloven we dat deze zachte focus op bewustzijn en ademhaling een krachtig hulpmiddel kan zijn voor persoonlijke groei. Of je nu nieuw bent bij yoga of op zoek bent naar verdieping van je huidige beoefening, er is een plek voor jou in onze Yin Yoga klassen.

Learn More

We zien er naar uit je te verwelkomen in onze serene en uitnodigende ruimtes waar je onvoorwaardelijke acceptatie en ondersteuning zult vinden op je persoonlijke pad.🙏

See Our Space

Zet vandaag nog de eerste stap naar een dieper gevoel van rust en balans. Maak contact met ons bij Retreats Friesland en begin aan je Yin Yoga reis.

Join Us