Wim Hof Eéndaagse

❄️ Ademhaling, koudetraining en mindsettraining

Wim Hofmethode is de manier om fysieke- en mentale stress te reguleren. Leren voelen is jezelf begrijpen!

Wim Hofmethode is een unieke manier om dicht bij jezelf te komen.

Wim Hofmethode geeft je kracht, blijdschap en gezondheid!

Je wilt

 • Beter uithoudings- en doorzettingsvermogen en recuperatie
 • Betere omgaan met angst en stress
 • Meer zelfvertrouwen, zelfrespect en geloof in jezelf🌿

Je oplossing

In deze Wim Hof Retreat Friesland leer je alles om ademhaling, koudetraining en mindsettraining uit te voeren en een plekje te geven in jouw dagroutine. Op een laagdrempelige veilige manier ervaar je de bijzondere effecten en mogelijkheden van de methode.

🏔️ Wim Hof retreat Friesland

Van: zaterdag 16 november 2024 10:00 uur
Tot: zaterdag 16 november 2024 17:00 uur
Lengte: 1 dag
Groepsgrootte: max 30 personen
Prijs: 155,- euro.

🧊Wim Hof Wim Hof Eéndaagse

 • talk Wilco
 • talk Christophe
 • pijlers ademhaling, koude en mindset
 • uitleg Wim Hof ademhalingstechniek en ademsessie
 • cold exposure 🌿

🧘‍♂️ Ruwe schets

Hoewel er altijd een ruwe schets is, is ‘geen programma’ een mantra van de Wim Hof Methode. Voor de beste ervaring, ga erin met een open geest en zonder verwachtingen. De start- en eindtijden vermeld in dit gedeelte kunnen veranderen.

Zorg er alstublieft voor dat je je bestelnummer toont bij aankomst, hetzij op een print-out of via je telefoon.

We adviseren licht te eten, of helemaal niet, voor de workshop.💪

🌈Kennis over de Wim Hof Methode

Onstekingsremmende werking

 • Vermindering van onstekingsversterkende eiwitten (-50%)
 • Vermeerdering van onstekingsremmende eiwitten (+200%)
 • Bewuste verhoging van adrenaline
 • Snellere daling cortisol (!) (het chronische stresshormoon)

Training bloedvatenstelsel

 • We hebben 125.000km bloedvaten. Deze bevatten spiertjes die door koudetraining opnieuw versterkt worden
 • Daardoor moet het hart minder hard en verlaagt de bloeddruk
 • En zijn ziekten van hart-en bloedvaten niet nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in het Westen? Ga dus in die koude douche!

Activering immuunsysteem

 • Verhoogd aantal witte bloedcellen tot 6 dagen na een ijsbad!
 • Zet je leger klaar tegen virussen en bacteriën

Activering pijnstilling

Het is aangetoond dat het hersengebied dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van endorfines, encefalines en cannabinoiden geactiveerd wordt.Deze stoffen zijn opioïden, morfine-achtige stoffen die extreem krachtige pijnstillers en tevens gelukshormonen zijn.

Verhoging serotonine

 • Verhoging van zowel serotonine als dopamine. Serotonine is een stofje in de hersenen dat mede-verantwoordelijk is voor “het zich goed voelen”
 • Dat is ook de reden waarom de farmaceutische industrie de productie van anti-depressiva baseert op de werking van serotonine
 • Je hebt wel degelijk invloed op je gemoed/humeur

Kracht, uithouding en energie

 • Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die de Wim Hof Methode beoefenen overduidelijk meer energie hebben dan toen ze dit nog niet deden
 • Dit uit zich in een vergrootte uithouding, daadkracht, “zin” hebben om dingen te doen en een algemeen minder gevoel van lusteloosheid. Activering Cori-cyclus

 

🌿De begeleiders: Wilco in ‘t Veld

Wilco is al docent bewegingsonderwijs, fysiotherapeut, Wim Hofmethode level 2 instructeur, ademcoach en sportvastencoach zeer divers in mogelijkheden om ontwikkeling in beweging te faciliteren. Van het speciaal onderwijs tot aan topsporters, hij heeft iedereen langs zien komen en ervaren dat er eigen kracht schuilt in iedereen.

“De Wim Hofmethode heeft mij echt leren voelen. Voelen is de sleutel om naar jezelf te luisteren, aandacht te geven en om tot ontwikkeling te komen. Graag neem ik jou mee op deze mooie reis zodat jij jezelf ook de kans geeft om de kracht van de methode (dus eigenlijk van jouzelf) te ervaren”

🧘‍♂️De begeleiders: Christophe Meijer

Christophe heeft opleiding gevolgd bij diverse leermeesters en guru’s op het gebied van cognitieve gedragsverandering, meditatietechnieken, coaching en persoonlijk leiderschap.

” Wilco introduceerde mij in de Wim Hofmethode. Het blijkt een belangrijke aanvulling te zijn op mijn dagelijkse beoefening; een gezonde geest in een gezond lichaam.”

🥶Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor jong en oud, en vereist geen enkele eerdere WHM ervaring. Wel is het van belang dat je in goede gezonde verkeert. Ben je erg verkouden of heb je griep, laat je lichaam dan zelf herstellen, en doe later een keer mee.

Voor wie is het niet?

Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt. Raadpleeg bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen altijd eerst een arts, voordat je aan de Wim Hof Methode begint.

🏡 Over de locatie Pean-buiten

Pean-buiten is een kleinschalig, hoogwaardig vakantiedorpje, bestaande uit 12 prachtige waterlodges in het hart van het National Park Alde Feanen. Deze natuurhuisjes zijn perfect voor retreats, waarbij de serene omgeving en luxe accommodaties bijdragen aan een diepgaande ervaring.

Rust en natuur

Gelegen aan een waterrijk National Park, combineert Pean-buiten de rust van de natuur met de opwinding van watersport. De afgelegen ligging garandeert privacy, waardoor het ideaal is voor iedereen die zich wil terugtrekken uit de dagelijkse drukte. 🌊

🥑 Wat eet je?

Onderdeel van een retreat is natuurlijk dat je goed voor jezelf zorgt. Maar onze chef-koks zorgen ook goed voor jou. Gezond, lekker en gezellig eten hoort daarbij.

Smaakvol en verantwoord eten

Onze chefs koken zeer smaakvolle (vegetarische) maaltijden met streekproducten. We kunnen met alle allergieën rekening houden. 🍉